translator - choose your language

maanantai 10. elokuuta 2009

Kotona ollaan!


Enpä tiedä, ehkä se ei ole ihan terveen ihmisen merkki, että on valmis viettämään kesän kuumimman viikonlopun autossa aivan tolkuttomissa ruuhkissa jonottaen, mutta me nyt kuitenkin teimme niin. Martan kasvattaja asuu viiden tunnin ajon päässä meiltä tai seitsämän, jos on pentukoira matkassa.

Menomatka kahden aikuisen kesken meni aika joutuisasti. Kasvattajan luona oli hieno mahdollisuus ihailla upeita aikuisia kaukasianpaimenkoiria ja etelävenäjänpaimekoiria, mutta meidän mukaan lähti ipana, Zaijas Anan-Atalante, etelävenäjänpaimenkoira.

Mieli korkealla läksimme kotimatkalle ja oltiinkin päästy varmasti kaikki 500 metriä kun Martta erittäin taiten loikkasi ilmaan samalla päästäen pissan. Eikä ihan mikään pieni liraus ollutkaan vaan sen verran riittoisa loiskaus, että me molemmat etupenkkiläiset kastuimme samoin penkit ja takaosasto. No siinä kohtaa oli just hyvä hetki pitää ensimmänen tauko :)) Minä lorvailin Martan kanssa tienposkessa ja Teemu siivosi autoa. Kyllähän me sitten loppumatka ihasteltiin toistemme uutta parfyymiä... Jotenkin sitten sen ensimmäisen paussin jälkeen Martta totesi, että siellä takana on aika jees lähinnä loikoilla. Loppumatka meni sitä myöten mainiosti, jos ei lasketa ruuhkia. Pysähdeltiin muutamia kertoja ja Martta ihmetteli maailmaa. Moottoripyörät se totesi kamaliksi ja Teemun ihanaksi.

Kotona ensimmäisenä ohjelmassa tietysti tupatarkastus, lasten pussaaminen ja lattian kastelu. Siihen päälle ruoka ja lenkki. Martta, Teemu ja Juuso kävivät tarpomassa pellonlaitaa hyvän tovin. Kun pääsivät sisälle, oli hyvä taas lirauttaa lattialle. Sitten suihkuun ja se oli lähinnä "voiko tuota lentävää vettä haukata"-tyyppinen tilaisuus. Sitten taas lattiapissalle ja nukkumaan. Yö meni rauhallisesti, ei itkua, ei vinkunaa, vain sikeää unta.

Ai juu, yksi ihan kamala juttu (siis Martan makuun kamala) meillä tapahtui illalla. Vaihdoin piilarit silmälaseihin sillä seurauksella, että Martta lähti kiertämään minuu kahden metrin etäisyydellä, piti päätä alhaalla ja murisi kieltämättä oikein vakuuttavasti matalalta ja hiljaa.

Niin ja vielä se on pakko kertoa, että tuo meidän Ella hoksasi kysyä, että pääseekö Martta mukaan Pernajan marttojen kokouksiin.

Tänään on vietetty aamupäivä pihalla ja illalla mennään rokotukselle. Odotamme mielenkiinnolla :)

3 kommenttia:

sanna-mari kirjoitti...

onhan toi tosi mahtavan näköinen,hyvä kun otitte nartun niin me voidaan kyläillä koirien ka ei kumpaakin voi kuitenkaann yhtä aikaa ottaa mukaan kun sillä on tuo lauman vartiointi vietti...

Sini kirjoitti...

No onneksi olkoon uudesta perheenjäsenestä! Mitenköhän mä jotenkin kuvittelin että puhuttiin venäjänvinttikoirasta.. (sama lahopää kesät, talvet) No varmaan enemmän tosiaan löytyy tuon rotuisesta tuota vahtimisviettiä ja katu-uskottavuutta pimeämmälläkin lenkkipolulla.

Hanna kirjoitti...

Aikas söpönen kaveri! Kunhan vähän kasvaa niin katsotaan mitä tykkää Egosta? =)