translator - choose your language

sunnuntai 23. elokuuta 2009

Tavatonta käytöstä ja käytöstapoja.

Osaahan se tuo meidän Martta olla kuritonkin :))

Tässä muutamaan otteeseen on tuolla tien päällä käyty keskustelua siitä kumpi päättää suunnan ja tahdin - minä vai Martta. Jokseenkin helposti Martta kuitenkin on luovuttanut päätäntävallan minulle. Ja kun nokkimisjärjestys on reilassa, on Martan kanssa lenkkeily aivan mahtavaa.

Toinen vintiöimisen aihe on nyt sitten kuitenkin se yksin kotona oleminen. Kun ovi sulkeutuu, alkaa Martalla hulinat. Pissat ja läjät, edes ihan pienen pienet, on ollut pakko tiristää lattialle ja sitten niihin jätöksiin on hinattu sohvalta tyynyt ja viltti. Keittiön pöytä ja tasot on saaneet olla Martalta rauhassa sen jälkeen kun muutaman kerran "kysyi" saako niille hamuilla. Muuutta, kun jää yksin on kaikki mahdollinen haisteltu ja maisteltu sekä siroteltu lattialle. Haastavampi homma. Kun porukka on kotona, koira käyttäytyy täysin mallikkaasti ja yksin ollessa sitten taas ihan ei. Kop kop, mitään Martta ei ole kuitenkaan rikkonut.

Perustottelevaisuutta on treenattu tässä jonkin verran.
"Istu", "maahan" ja "tule" Martta osaa jo ihan täysin. "Oma paikka" löytyy lähes aina (no se on se "pesä" rappusten alla) ja "sivulle" sujahtaa noin 90% varmuudella. Sen verran nyt on vielä pakko kehua retostaa, että kyllä tuon Martan kanssa on vaan niin ilo harjoitella noita juttuja kun se tekee asiat mielellään ja innostuneena sekä oppii minusta todella nopeasti.

Ei kommentteja: